Кирьос с призив към австралийските власти: Посрещнете Джокович с отворени обятия

от в 14:16 на 28.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович трябваше да премине през изключително тежък период през януари, след като заради отказа си да се ваксинира, бе депортиран от Австралия и така лишен от право да вземе участие в Аустрелиън Оупън. Изненадващо за всички тогава за сърбина се застъпи един от най-големите му врагове до онзи момент - Ник Кирьос, като оттам насетне двамата играчи развиха изцяло приятелски отношения и вече враждата им изглежда останала далеч назад в миналото.

След депортацията визата на 21-кратния шампион от Шлема бе автоматично отнета за срок от 3 години, което поставя въпроса дали той ще получи възможност да се включи в предстоящото издание на Откритото първенство на Австралия. Самият той наскоро сподели, че засега сигналите са положителни и се надява скоро да получи ясен отговор за решението на властите. Кирьос пък отново реши да не остане безучастен и в последното си интервю за WA Today заяви категорично мнението си, че турнирът в Мелбърн се нуждае от толкова значимо име като Джокович, и отправи призив към отговорните лица да позволят на деветкратния шампион да се завърне на австралийска земя.

"Надявам се, че Новак ще бъде тук - това би било възможно най-доброто за спорта. Скоро станахме свидетели как Роджър Федерер се сбогува с тениса и неговото място никога няма да бъде заето. Докато Новак и Рафа са все още активни тенисисти, ние имаме нужда от тях. Всички искаме да видим най-добрите играчи в битка за трофея на Откритото първенство на Австралия. От състезателна гледна точка, искам да видя Новак на корта в Мелбърн.

Той е една от причините да играя тенис. В детството си искаш да играеш с най-добрите тенисисти на най-големите кортове. Искрено се надявам, че Новак ще участва на Аустрелиън Оупън. Премина през тежък период през последните девет месеца, след като му беше забранено да играе на редица места. Надявам се обаче, че австралийските власти ще вземат правилното решения и този път Австралия ще го посрещне с отворени обятия", сподели Кирьос пред австралийското издание WA Today.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос с призив към австралийските власти: Посрещнете Джокович с отворени обятия Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook