Кой всъщност е първият опонент на Григор Димитров на US Open 2021?

от в 13:22 на 27.08.2021
Диана Андреева

Първата ракета на България Григор Димитров ще открие кампанията си в Ню Йорк на US Open 2021 с мач срещу местния представител Сам Рифис. Американецът е класиран под номер 539 в ATP ранглистата, като по-голямата част от своята кариера до момента е посветил на колежанския тенис, където е и капитан на един от най-добрите отбори в момента в лигата - този на University of Florida. Но кой всъщност е Сам Рифис? 

Роден на първи март 1999 година в Сакраменто, САЩ, Рифис е израснал на тенис корта. Още от най-ранна детска възраст той се отдава изцяло на любимия си спорт и е твърдо решен, че ще работи усилено, за да се състезава на най-високо ниво един ден наред със своите идоли Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

Сам се развива с невиждана за треньорите в Сакраменто скорост и е един от най-обещаващите атлети при юношите. Той обаче не се насочва към ITF и Challenger Тура, ами се отдава на колежанския тенис. Става капитан на отбора на University of Florida и започва да жъне успехи в тази лига. Но критиките към него с годините стават все повече и повече, тъй като според редица анализатори Рифис е пропилял таланта си и няма да има звездната кариера, която всички са очаквали от него като малък. Но за американският тенисит най-важното е да се чувства щастлив на корта и именно в компанията на останалите състезатели от отбора си той споделя, че наистина се наслаждава на времето, което прекарва в тренировки и упражнения. 

През годините Рифис е достигал само веднъж до трофей на ниво ITF, а изявите му на турнири от сериите ATP Challenger са далеч по-убедителни, но никога не са завършвали с титла. Все още не е дошъл моментът Сам да направи своя дебют в ATP Тура, но предстоящия му сблъсък с Григор Димитров няма да бъде първият му мач от Големия шлем. Преди близо два сезона той отново бе удостоен с честта да получи "уайлдкард" от организаторите за участие на US Open, където обаче отпадна още в първия квалификационен кръг. Как ще се представи младокът срещу нашето момче и ще изненада ли своите сънародници с успех към момента можем само да предполагаме. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е първият опонент на Григор Димитров на US Open 2021? Диана Андреева
Теми:  
us open | григор димитров | кой всъщност е

Коментари





Следвайте ни в Facebook