Корда за тренировките с Щефи Граф: Тя направо ме отказа

от в 14:08 на 14.01.2021
Калоян Соколов

Себастиан Корда определено започна да се утвърждава като един от най-талантливите млади играчи и достигането му до финала в Делрей Бийч е достатъчно показателен. Младокът напредва със сериозни темпове, а за това сериозна заслуга имат легендарните Андре Агаси и Щефи Граф. Световният номер 119 проведе тренировъчен лагер в Лас Вегас в края на миналата година, а изглежда работата му с големите шампиони от близкото минало се отплаща и в момента той е в пъти по-завършен играч.

"В началото не исках да играя с Щефи. Бях твърде уплашен от нея. Направо ме убиваше с форхенда си по  диагонала и просто си казах, че съм дотук с тези спаринги. Отказвам се. Истината е, че тя ми даде много ценни съвети и попивах всеки ден от нейната страхотна енергия. Дори сега се ядосва при пропуск на даден удар в тренировъчния процес. Това беше едно наистина много специално изживяване за мен".

20-годишният състезал говори и за своите бъдещи цели през сезон 2021:

"Искам да продължавам да тренирам с топ имена. Гледам нещата турни за турнир. Не искам да си възлагам непосилни ултиматуми. Имам пред себе си поне 15 години професионален тенис, така че пътят е много дълъг и не бързам за никъде" - завърши Корда.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда за тренировките с Щефи Граф: Тя направо ме отказа Калоян Соколов
Теми:  
андре агаси | любопитно | себастиан корда | щефи граф

Коментари





Следвайте ни в Facebook