Кузманов надви топ поставения, за да се класира за основната схема на ATP турнира в Маракеш!

от в 16:28 на 03.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се класира за основната схема на ATP 250 надпреварата на червени кортове Маракеш. Българинът имаше сериозни проблеми с травма в областта на гърба и изглеждаше малко вероятно да ги преодолее, но стисна зъби и изигра фантастичен трети сет, за да отстрани топ поставения Юго Грение - 6:3 4:6 6:0. Това ще бъде дебют за Кузманов в турнир на клей от подобно ниво, а след броени минути ще разберем и с кого ще премери сили в първия кръг от същинското състезание.

Срещата започна кошмарно за Мико, който допусна пробив още на старта. Впоследствие българинът имаше шанс да реализира моментален рибрейк, само че остана твърде пасивен и Грение затвърди взетото предимство. Шансовете продължиха да се трупат пред българина, но той пропусна нови два брейкбола и първият поставен се откъсна напред с 3:1. Нашият сънародник обаче продължи да има съществено игрово предимство, като веднага намали пасива си и вкара своя опонент в пореден маратонски сервис гейм, който този път приключи в полза на пловдивчанина. Подемът в действията на родния ни представител не спря дотук и той съвсем скоро получи правото да сервира за спечелването на сета, а макар да се оказа догонващ с 15:40 в точките, то показа здрави нерви и затвори частта в своя полза.

Кузманов беше притиснат до стената в началото на втория сет, но спаси подаването си и впоследствие съумя да реализира пореден пробив, придобивайки пълен контрол над мача. Радостта на Мико не продължи особено дълго, защото Грение изостри ударите си и скоропостижно възстанови паритета в резултата. Последва поредното огромно изпитание за топ поставения на негов начален удар, което този път завърши с успех за него, а българинът видимо започна да изпитва сериозен физически дискомфорт и поиска да вземе медицински таймаут.

Паузата не помогна особено на третата ни ракета, чието движение по корта ставаше все по-лимитирано. Кузманов се опитваше да компенсира болката, играейки значително по-агресивно, само че можеше да забележим как той почти не използва краката си при изпълнение на сервис и инициативата изцяло отиде на страната на по-високоранкирания тенисист.

Все пак националният ни състезател прояви характерния си борбен дух и по някакъв начин остана в надпреварата за сета, въпреки че постоянно бе поставян под напрежение от своя съперник. Логичното обаче се случи и десетият гейм доведе до капитулация от страна на Мико, с което отделните части бяха изравнени.

Последва дълга пауза преди началото на третия сет, а родният ни представител се завърна напълно преобразен на корта и не отпусна нито гейм повече до края на Грение, за да се поздрави с една от най-престижните си победи през настоящия сезон.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов надви топ поставения, за да се класира за основната схема на ATP турнира в Маракеш! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | маракеш | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook