Макенроу: Федерер е неповторим, очаквам с нетърпение завръщането му

от в 10:57 на 14.02.2022
Диана Андреева

Изявите на Роджър Федерер през изминалите две години на професионалната сцена бяха силно ограничени, като през 2021-а 20-кратният шампион от Големия шлем изигра едва 13 мача. След като допусна поражение в последователни сетове в четвъртфиналната фаза на Уимбълдън, Маестрото обяви, че ще се подложи на трета операция на коляното в рамките на последните 18 месеца, а датата на завръщането му в Тура все още не е известна. 

Пред Eurosport един от най-успешните състезатели в историята - Джон Макенроу, сподели очакванията си за бъдещето на Федерер в Тура. Той коментира как очаква да се развие кариерата на швейцареца в тези последни за него години на професионалната сцена, а ето и най-любопитното от изказването му: 

"Федерер е най-класният играч и притежава неповторим стил. Няма втори като него. Това е и причината като един истински фен на Роджър, аз да очаквам с нетърпение завръщането му в Тура. Контузиите и възрастта обаче се съмнявам да му позволят някога отново да се представя на нивото, с което спечели сърцата на хората по света в миналото. 

През 2016 Федерер отново имаше проблеми с крака. Тогава той отсъства в продължение на шест месеца, а през голяма част от този период куцаше и дори в даден момент използваше патерици за придвижването си. След като се завърна обаче на корта, Роджър спечели Australia Open, макар никой да не очакваше подобен развой на събитията. Ако Федерер успее да спечели Уимбълдън още веднъж в своята кариера, това би бил най-удивителният от всичките му успехи. Дори и да не го направи обаче, той може да окачи ракетата без да бъде разочарован, защото е постигнал твърде много през всичките тези години." - завършва Макенроу.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Федерер е неповторим, очаквам с нетърпение завръщането му Диана Андреева
Теми:  
джон макенроу | роджър федерер | уимбълдън | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook