Мечтата е жива: Надал бе тестван от Хачанов, но показа класата си и е на 1/8-финал!

от в 13:54 на 21.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал остава непобеден от началото на 2022-ра година, след като стартира сезона си с трофей на ATP турнира в Мелбърн и продължава да доминира и на Откритото първенство на Австралия. Матадора изглежда в отлична форма и макар да загуби сет по време на двубоя, той бе близо до перфектното в останалите части и заслужено се поздрави с успеха след крайното 6:3 6:2 3:6 6:1. По този начин той се класира за втората седмица на надпреварата за 15-и път в своята кариера и в битка за място на 1/4-финалите ще срещне Аслан Карацев или Адриан Манарино.

Руснакът навлезе трудно в сблъсъка и допусна куп непредизвикани грешки, за които бе безмилостно наказан от 20-кратния шампион от Шлема, който спечели 9 от първите 10 точки в срещата и набързо си изгради стабилен аванс от 3:0. От своя страна, Матадора бе перфектен от сервис линията, за което свидетелства и 100-процентовата му успеваемост на точки, разиграни след вкаран първи начален удар. Хачанов бе лишен от всякакви възможности да върне допуснатия брейк, тъй като Надал загуби едва една точка на собствен сервис през цялата откриваща част и напълно резонно сетът отиде в неговия актив.

Началото на втората част бе поставено от маратонски сервис гейм на руския състезател, който отново бе поставен под напрежение още в първия възможен момент. Въпреки че показа характер и спаси 3 брейкбола в продължилия близо 13 минути гейм, Хачанов все пак не успя да удържи устрема на опонента си и предаде подаването си след две скъпоструващи неточности. Световният №30 загатна за способностите си и в средата на сета, когато пласира отличен минаващ удар, последван от продължително разиграване от 30 удара, от което той излезе като победител. Тогава Надал бе изправен пред първата опасност от загуба на сервис гейма си в мача, но бързо я неутрализира след познатата комбинация от левичарски сервис и форхенд уинър. Не след дълго ролите на корта се размениха, тъй като Хачанов изостана с 0:40, от което испанецът не пропусна да се възползва, за да пробие и скоро да дублира преднината си в общия резултат.

Третият сет пое в неочаквана посока, след като руснакът превключи на съвсем друга предавка, успявайки да остане равностоен на именития си опонент. Уинърите от ракетата му зачестиха за сметка на пропуските, а това веднага се отрази и на резултата, тъй като руснакът съумя да осъществи първия си пробив в двубоя. Надал опита да направи моментален рибрейк, ала Карен не само че не позволи това да се случи, но и се сдоби с шансове да се откъсне напред с втори брейк след две двойни грешки на бившия №1. Въпреки това обаче Рафа показа характер и съумя да остане близо до опонента си в резултата, но това далеч не беше достатъчно срещу устремения Хачанов, който не срещна затруднения до края на сета и го затвори в своя полза.

Надал излезе преобразен в четвъртата част, завръщайки се към великолепното си представяне от първите два сета. Той изнесе истинска тенис лекция на по-младия си съперник, който просто не можеше да намери отговор на отлично изградените атаки на Матадора. Така без каквито и да било затруднения и превъзхождайки опонента си във всеки един аспект от играта, Надал реализира два пробива, за да подпечата крайната победа. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтата е жива: Надал бе тестван от Хачанов, но показа класата си и е на 1/8-финал! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | карен хачанов | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook