Медведев след успеха над Григор: Резултатът не отговаря на случилото се, беше тежък мач

от в 18:03 на 18.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се доближи до най-добрата си игра през настоящата седмица и успя да достигне до полуфиналната фаза на АТР 500 надпреварата в Ротердам, бивайки спрян на крачка от финала от Даниил Медведев. Двубоят продължи 82 минути и макар да завърши с повече от изразителен успех в полза на руснака - 6:1 6:2, то случилото се на корта далеч не бе толкова еднопосочно, както спомена и самият Медведев в интервюто си на корта след успеха:

"Беше страхотен мач. Резултатът не отговаря случилото се - внушава, че мачът е бил лесен, но това далеч не беше истината. Физически се чувствах така, сякаш играхме пет сета. Направихме няколко феноменални разигравания. Във втория сет бях напът да изпусна контрола - беше 2:2 и той разполагаше с три поредни брейкбола, но съумях да се прегрупирам и да вдигна нивото. Отразените възможности за пробив ми помогнаха да си възвърна увереността и да спечеля двубоя. Той направи няколко грешки в повече, което допълнително наклони везните в моя полза. Щастлив съм от нивото, което показах, и факта, че съм част от финалния сблъсък.

Би било невероятно да триумфирам тук. Всеки път, когато идва, виждам снимки на шампионите през годините. Тук са печелили легенди като Артър Аш, Макенроу, Борг, Едберг, което добавя огромна стойност към историята на този турнир. Ще е изключително, ако се наредя до имената на тези величия в тениса, но за да постигна тази цел, ще трябва да покажа много добра игра във финала", сподели още световният №11 с поглед към утрешния финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след успеха над Григор: Резултатът не отговаря на случилото се, беше тежък мач Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | интервю | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook