Наказателна акция: Зверев и Кербер върнаха лентата назад и изведоха Германия до триумф!

от в 15:26 на 30.12.2023
Кристиан Русинов

Германия спечели с 6:3 6:0 решителната битка на смесени двойки срещу състава на Италия и по този начин поведе в класирането в група D на турнира "Юнайтед къп". Бундестимът, в състав Анжелик Кербер и Александър Зверев, надигра категорично съперниците си от апенините- Анджелика Моратели и Лоренцо Сонего и завърши обрата в двубоя, след като първият мач при дамите бе спечелен от Италия.

Първият сет започна равностойно, а първият пробив изненадващо бе на сметката на италианците. В началото на мача впечатление правеше играта на мрежата на Моратели, а пък Зверев допусна някои неточности в играта си. Пробивът обаче бе върнат веднага и германците изравниха. До края на сета те заиграха още по-убедително на сервис, а "адзурите" и в частност Сонего, допуснаха твърде много непредизвикани грешки. В крайна сметка, след още два пробива Кербер и Зверев затвориха сета с 6:3.

Вторият сет бе далеч по-неравностоен от първия. Още в първия гейм Сонего бе пробит отново, давайки ранен аванс на бундестима. Италианецът изглеждаше и уморен от мача, който бе изиграл по-рано срещу Зверев, като допускаше доста грешки, а двамата с Моратели завършиха мача с едва 42% първи сервис. Доминацията на германците продължи, като до края на мача не дадоха дори гейм повече на съперниците си, завършвайки с общо 11 поредни спечелени гейма. 

Така Германия взе преднина в своята група. Следващият мач на отбора е срещу Франция в първия ден на 2024-та година. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Зверев и Кербер върнаха лентата назад и изведоха Германия до триумф! Кристиан Русинов
Теми:  
united cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook