Неудържима: Томова надви втора тенисистка от топ 100 днес и ще спори за трофея в Чикаго!

от в 23:09 на 25.08.2023
Мирела Николова

Виктория Томова ще спори за трофея на WTA 125 турнира в Чикаго. Българката излезе на корта в американския град за втори път през днешния ден и след като по-рано надви световната №76 Камила Рахимова, в края на деня записа нов престижен успех над поставена тенисистка в лицето на петата в схемата и световна №82 Лучия Брондзети, надделявайки със 7:6(3) 3:6 6:1. Така нашата сънародничка се класира за втория си финал през този сезон, където ще се изправи срещу Клеър Лиу.

В началото на двубоя преимуществото бе на страната на италианката, която бе по-агресивната от двете състезателки и първа достигна до пробив за 3:1. Веднага след това обаче Вики успя да се мобилизира и да пласира няколко поредни остри бекхенда, с които пречупи защитата на противничката и осъществи моментален рибрейк. Томова имаше нови затруднения от сервис линията при 4:5, когато съперничката ю достигна до сетбол, но българката показа хладнокръвие и доведе сета до тайбрек. В него нашето момиче съумя да покаже най-доброто си лице и пое инициативата още от самото начало, повеждайки с 4:1, след което съвсем скоро подпечата успеха си в откриващата част.

Във втория сет обаче нивото на началния удар на софиянката рязко се понижи и сервисът ѝ ставаше лесна плячка за Брондзети, която не пропускаше възможност да влезе агресивно в разиграването още с ретура. Така тя почти изцяло доминираше подавания на родната ни представителка и така Вики инкасира три пробива в хода на частта, които доведоха до изиграването на трети решителен сет.

С настъпването на заключителната част съотношението на силите значително се промени, тъй като Томова увеличи интензитета в ударите си и диктуваше събитията, докато количеството неточности от ракетата на италианката рязко се увеличи. Това позволи на сънародничката ни изцяло да поеме контрол върху случващото се на корта и спечелвайки всяко от подаванията на своята опонентка, си резервира място във финалната битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неудържима: Томова надви втора тенисистка от топ 100 днес и ще спори за трофея в Чикаго! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook