Нишикори: Условията в Маями ми подхождат

от в 12:12 на 23.03.2016
Tennis.bg

Кей Нишикори разкри, че в Маями се чувства максимално комфортно, тъй като живее във Флорида и познава условията отлично. Японецът вярва във възможността да подобри представянето си от миналия сезон, когато достигна четвъртфиналите.

"Тук се чувствам по-добре в сравнение с Индиън Уелс. Отскокът на топката е по-голям там и това дава предимство на сервиращите мощно. Но тук няма разлика. Малко по-ветровито е, така че условията не са лесни, но аз живея във Флорида и се чувствам като у дома си," споделя той.

През 2016-а Нишикори е достигал минимум до четвъртфинал във всеки един от петте си турнира. Най-доброто му постижение бе в Мемфис, където триумфира с титлата.

"Опитвам се да играя като през миналата година. Сервисът ми се подобрява значително, което е страхотно. Опитвам да съм постоянен във всичко - сервис, удари от основната линия - това се старая да правя."

Най-добрия си резултат в Маями Нишикори записа през 2014-а, когато последователно победи Григор Димитров, Давид Ферер и Роджър Федерер. След това не успя да излезе срещу Новак Джокович заради травма в полуфиналите.

Нишикори все пак победи Джокович по-късно през годината на US Open. "Нужно е да си малко по-агресивен срещу Новак. Той е много постоянен и не ти дава лесни точки, така че трябва да се стараеш във всяко разиграване като си максимално съсредоточен," коментира Кей.

Двамата могат да се срещнат тази година чак на финал. За целта Нишикори трябва да победи Жо-Вилфред Цонга, Анди Мъри, а в полуфиналите Стан Вавринка или Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори: Условията в Маями ми подхождат Tennis.bg
Теми:  
кей нишикори | маями | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook