Нов играч от топ 10 напусна Уимбълдън: Имер се върна от 0:2 сета и пробив срещу 9-ия в света

от в 06:34 на 07.07.2023
Калоян Соколов

Тейлър Фриц е вторият тенисист при мъжете от топ 10, който напусна Уимбълдън още преди третия кръг, присъединявайки се към Каспър Рууд. Световният номер 9 имаше преднина от 2:0 сета срещу Микаел Имер, но допусна пълен обрат и в крайна сметка напусна надпреварата - 6:3 6:2 3:6 4:6 2:6. 

Това беше първа изобщо победа над представител от този ешалон на ранглистата за шведския тенисист, докато Фриц продължава да не е достигал до втората седмица на "мейджър" турнир през настоящия сезон. По този начин Имер се сдобива с отлична възможност да достигне до дебютен 1/8-финал в Големия шлем, защото в следващия кръг го очаква среща с колумбиеца Даниел Елахи Галан (световен номер 85).

Откриващите два сета преминаха изцяло под диктовката на Фриц, който сумарно печелеше над 60 процента от точките при второ подаване на своя съперник и реализира общо три пробива, а самият той нито веднъж не загуби подаването. Правеше впечатление, че фаворитът се нуждае от далеч по-малко усилия да печели точките си на собствен сервис и за непоставения играч беше непосилно да следва неговото темпо, което предвещаваше бърза развръзка в полза на бившия шампион от Индиън Уелс.

Деветият в схемата дори поведе с ранен брейк в третата част и наглед само броени минути го деляха от една изключително комфортна победа, само че изведнъж уинърите от негова ракета секнаха и отстъпиха място пред непредизвиканите грешки. Имер пък демонстрираше характерното си перфектно придвижване по корта и удължаваше максимално разиграванията, като тази стратегия работеше безотказно в негова полза и той изравни общия резултат при 2:2 сета.

Интригата пък напълно отсъстваше в решителната част, тъй като Фриц изглеждаше много изтощен от предишния си двубой срещу Яник Ханфман, където също му се наложи да изиграе пет сета и в крайна сметка спечели само още два гейма до края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов играч от топ 10 напусна Уимбълдън: Имер се върна от 0:2 сета и пробив срещу 9-ия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | микаел имер | Обзори | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook