Нов невиждан случай на корта: Мъж се залепи за пода и прекъсна US Open за 50 минути (видео)

от в 10:04 на 08.09.2023
Мирела Николова

Турнирите от Големия шлем все по-често започнаха да се превръщат в сцена за екоактивистите да популяризират своите каузи по невиждан до този момент начин, като и тазгодишният US Open не бе подминат от подобен случай. По-рано тази нощ се състояха двата полуфинала при дамите и още в първия от тях играта трябваше да бъде прекъсната за 49 минути заради четирима екоактивисти, които нарушаваха реда на трибуните.

Случката се разигра в началото на втория сет от мача между Коко Гоф и Каролина Мухова, когато няколко души в публиката започнаха да крещят. Охраната побърза да се намеси и трима от четиримата протестиращи, носещи фланелки "Спрете изкопаемите горива", незабавно бяха изведени от корт "Артър Аш". 

Забавянето на играта обаче бе предизвикано от четвъртия екоактивист, който се оказа, че си е залепил стъпалата за пода. Това отвори сериозна работа на охранителите и в крайна сметка след близо 50 минути те успяха да се справят с протестиращия, който бе отведен от корта с белезници.

Впоследствие стана ясно, че целта на екоактивистите е била US Open да поеме своята отговорност към природата, защото сред спонсорите на надпреварата фигурират големи компании, които оказват негативно влияние върху проблема с глобалното затопляне. 

"Не искаме да пречим на спортистите по никакъв начин, а единствената ни цел е да привлечем вниманието на хората към проблема, че след време няма да има тенис, на който светът да се наслаждава", коментира един от протестиращите.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов невиждан случай на корта: Мъж се залепи за пода и прекъсна US Open за 50 минути (видео) Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | каролина мухова | коко гоф | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook