Нов сериозен удар за шампионката от US Open, след като Костюк я разгроми в Клуж

от в 20:23 на 29.10.2021
Калоян Соколов

Ема Радукану сама сподели, че ще има нужда от доста време, докато свикне с нивото в най-престижната категория турнири. През тази седмица тийнейджърката записа първи успех на ниво WTA, но няма да можем да станем свидетели на така очакваната среща между нея и Симона Халеп, която беше само на ръка разстояние в Клуж. Марта Костюк обаче си заслужи честта да срещна водачката в схемата на полуфиналната фаза, след като напълно обезличи шампионката от US Open и я надигра с 6:2 6:1.

Украинката също е една от най-талантливите млади състезателки и още от началните минути показа, че по нищо не отстъпва на своята съперничка. Костюк се възползваше от неуверените втори подавания на опонентката си, които веднага натискаше от ретур и скоро стигна до пробив в своя полза. Постепенно мощните атаки на Радукану започнаха да намират пределите на корта и тя имаше възможност да изравни при 4:4. Тогава последва сериозен спад в представянето на последната шампионка от Шлема, която почти собственоръчно сдаде сета.

Световната номер 55 усети проблемите от другата страна на мрежата и просто гледаше да удължава разиграванията, докато изчака неизменната грешка от другата страна на мрежата. Британката трябваше да прави завършващ удар за всяка една точка в своя актив, което показваше нейните трудности в двубоя и шестата поставена продължи плавно да увеличава преднината си, за да се поздрави с крайната победа в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов сериозен удар за шампионката от US Open, след като Костюк я разгроми в Клуж Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | клуж | марта костюк | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook