Нов удар: Дел Потро счупи капачката на коляното си

от в 23:46 на 14.10.2018
Георги Христов

Финалистът от US Open Хуан Мартин дел Потро получи нова тежка травма по време на "Мастърс 1000" в Шанхай. Аржентинецът е счупил капачката на коляното си и е трудно да се прогнозира кога отново ще се появи в игра. Положителното е, че няма да се стига до операция, а на Хуан ще бъде приложено консервативно лечение.

Аржентинецът, който е преследван от множество контузии в своята кариера, се отказа от двубоя срещу Борна Чорич от турнира в Шанхай, след като падна тежко и получи неприятната травма.

Дел Потро се наслаждава на един от най-силните сезони в своята кариера, като в момента се намира на четвъртото място в световната ранглиста, а през август бе и на рекордната трета позиция.

"Това е много тежък момент за мен. Много съм тъжен. Тежко е да си представя, че отново трябва да се възстановявам," заяви 30-годишният състезател по повод травмата в десния крак. Доскоро той се надяваше да участва на финалния турнир на АТР в Лондон за първи път от 2013 година.

В предишните сезони Дел Потро бе възпрепятстван да участва на множество турнири заради серия проблеми с китката.

Както е известно Дел Потро има десет победи над действащи състезатели под №1 - това е рекорд за тенисист, който не е оглавявал подреждането на АТР.

Взависимост от усложненията при тази травма възстановяването може да трае между три и шест месеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар: Дел Потро счупи капачката на коляното си Георги Христов
Теми:  
спортни травми | тенис | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook