Нова крачка по пътя към защита на трофея: Руне сломи 5-кратен АТР шампион в Мюнхен

от в 17:33 на 21.04.2023
Мартин Петков

Холгер Руне потегли победоносно при защитата на титлата си в Мюнхен, след като вчера продължи добрата си форма, започнала на Мастърса в Монте Карло, където остана в ролята на подгласник, и безпроблемно надви домакинския представител Яник Ханфман. В хода на днешния ден пък 19-годишният датчанин излезе за втория си мач в баварския град и макар да срещна изявения клей кортър Кристиан Гарин, който е бивш номер 17 и има пет АТР трофея в колекцията си, то тийнейджърът нямаше трудности, за да се разправи с него след час и ... минути на корта - 6:2 6:4. По този начин топ поставеният в схемата продължава успешно защитата на отличието си в надпреварата, като записа седма поредна победа в Мюнхен и в спор за място на финала ще се изправи срещу сензацията Кристофър О'Конъл, който елиминира Александър Зверев и е на дебютния си полуфинал в Тура на клей.

Скандинавецът още от самото начало на двубоя засвидетелства желанието си да определя темпото на игра, като взимаше рано топката и беше агресивен от форхенд страната си, като ударите му затрудняваха световния номер 86 да поддържа нивото на фаворита и той предаде подаването си в актива на шампиона. Впоследствие Руне продължи със същата остротата да подхожда към плитките топки в половината си, като скоростно преминаваше от защита в атаки и под знака на прогресивно увеличаващите се уинъри в представянето си, дублира преднината си в резултата и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част проблемите за чилиеца на начален удар не намериха своя край и колебливите му сервиси често ставаха обект на атака от страна на световния номер 7, който все така трупаше позитиви от дланния си удар и поведе с пробив. В идните минути обаче последва първият истински сериозен спад на датчанина, който позволи на Гарин да осъществи рибрейк, но това отново накара подгласника от Монте Карло да вдигне оборотите и след поредица от печеливши комбинации, които оставиха без отговор съперника му, той възстанови аванса си в резултата. Оттам насетне защитаващият шампион се фокусира над собствения си начален удар, който за пореден път не му изневери и след спасен брейкбол, той сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова крачка по пътя към защита на трофея: Руне сломи 5-кратен АТР шампион в Мюнхен Мартин Петков
Теми:  
atp | кристиан гарин | мюнхен | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook