Остапенко показа, че не е забравила как се печелят титли, и триумфира в Дубай!

от в 20:34 на 19.02.2022
Владислав Риждов

Йелена Остапенко записа само два успеха по време на турнирите в Австралия, но след това латвийката отново показва тениса, който я изведе до трофей от Шлема неотдавна във времето и през тази седмица бе най-добрата на силния турнир в Дубай, за да вдигне заслужено титлата. По пътя си Остапенко надделя над четири състезателки, които са ставали "мейджър" шампионки, а днес не остави шансове на Вероника Кудерметова, побеждавайки я с 6:0 6:4.

Остапенко не изневери на агресивния си стил, който я изведе до финалната битка, и стартира срещата на високо обороти, като изцяло наложи доминацията си над своята съперничка. Офанзивната игра от основната линия на бившата "мейджър" шампионка бързо наклони везните в нейна полза, след като тя си отвори преднина от 3:0. В последвалите геймове Альона съвсем не смяташе да си губи времето и на бърза ръка пречупи на два пъти слабото подаване на Кудерметова, което я приближи на един сет от това да ликува като краен победител.

Световната номер 31 изглеждаше, че е преодоляла звучния шамар, който получи в откриващата част, и започна по-уверено втория сет. 24-годишната Кудерметова поведе с 2:0, но подемът в представянето ѝ бързо бе спрян. Вдъхновената Остапенко не само съумя да изравни резултата, но и изцяло взе инициативата в заключителната фаза от финала, приближавайки се до триумфа. Бившата шампионка от Ролан Гарос реализира наглед решителен брейк в края, който обаче Кудерметова успя да върне, за да дойде последвалия сервис гейм на рускинята, който бе пречупен от латвийката и така тя подпечата крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко показа, че не е забравила как се печелят титли, и триумфира в Дубай! Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta dubai | вероника кудерметова | дубай | йелена остапенко | обзор | тенис турнир в дубай - жени | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook