Отказването ще почака: Бивша №2 впечатли на старта на Уимбълдън и удължи кариерата си!

от в 17:37 на 05.07.2023
Мирела Николова

Преди няколко седмици бившата №2 в света Анет Контавейт обяви изненадващата новина, че възнамерява да прекрати професионалната си кариера на тазгодишния Уимбълъдн. 27-годишната тенисистка сподели, че страда от хронична контузия в гърба, която няма да ѝ позволи да продължи състезателната си кариера занапред, но през днешния ден изнесе впечатляващ двубой на старта срещу квалификантката Лукреция Стефанини и след 90 минути игра наложи волята си за крайното 6:4 6:4. Така естонката удължи кариерата си и се класира за втория етап на турнира, където ѝ предстои да се изправи срещу 32-рата поставена Мари Боузкова.

От самото начало на срещата Контавейт бе значително по-активната от двете тенисистки и темпото на игра бе задавано основно от нея. Агресивният подход на естонката ѝ носеше множество уинъри, но едновременно с това скоростно нарастваше и броят на непредизвиканите ѝ неточности. Това непостоянство в изявите на бившата №2 откри редица възможности за пробив пред нейната съперничка, но в края на дебютната част естонката се оказа по-стабилната от двете и с късен брейк успя да реши сета в своя полза.

Втората част се разви идентично, тъй като италианката продължаваше да разчита основно на пропуските на опонентката си, а Контавейт все още редуваше печеливш удар с непредизвикана грешка. Естонката съумя да постигне ранен пробив и поведе с 3:1, но впоследствие отново позволи драстичен спад в изявите си и възвръщане на паритета за 4:4. Последва обаче светкавична мобилизация от нейна страна и след поредица от великолепно конструирани разигравания Контавейт отново излезе напред с брейк, който този път се оказа решителен за крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказването ще почака: Бивша №2 впечатли на старта на Уимбълдън и удължи кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook