Отново под пара: Вдъхновен Монфис взе скалпа на Мастърс шампион в Синсинати

от в 00:08 на 16.08.2023
Мирела Николова

Гаел Монфис продължава да впечатлява с играта си и след като през миналата седмица достигна до четвъртфиналната фаза в Торонто, днес бившият №6 откри с престижен успех и участието си на Мастърса в Синсинати. На старта французинът се изправи срещу световния №15 Камерън Нори и въпреки че изпита сериозна болка в областта на лявото коляно в началото на срещата, то в следващите два сета успя да надиграе своя противник, за да наложи волята си с крайното 3:6 6:4 6:3. По този начин той си осигури място във втория кръг, където му предстои да срещне победителя от мача между Алекс де Минор и Джей Джей Улф.

Французинът имаше изявено преимущество в откриващите минути, тъй като противникът му допускаше множество непредизвикани грешки, и бързо се стигна до пробив в актива на Ла Монф. Съвсем скоро обаче съотношението на силите се промени, защото британецът скоро навлезе в оптималния си ритъм, за да стопи изоставането си и да изравни за 2:2. Нори продължи да бъде изключително агресивен на ретур и в осмия гейм осъществи още един пробив, който в крайна сметка се оказа решителен за изхода на частта в негова полза.

С настъпването на втория сет обаче всички колебания в играта на Монфис се изпариха и именно той започна да заема водещата роля в разиграванията. Световният №211 не се нуждаеше от много време, за да отбележи предимството си и в резултата, реализирайки брейк, с помощта на който поведе с 4:1. Макар да позволи спад в представянето си, довел до изравняване на резултата, то съвсем скоро Монфис отново се възползва от твърде хаотичната игра на британеца, за да нанесе пробив, с който записа втората част срещу своето име.

Решителният трети сет стартира със загубено подаване от страна на френския представител, който обаче незабавно се мобилизира и стигна до светкавичен рибрейк. Той постави началото на изключително силен период за Монфис, тъй като в следващите геймове непоставеният тенисист изцяло доминираше събитията благодарение на офанзивния си подход и не след дълго вече водеше с 4:1. Оттам насетне той не изпита никакви затруднения на собствен начален удар и след малко над 2 часа игра сложи край на битката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново под пара: Вдъхновен Монфис взе скалпа на Мастърс шампион в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | камерън нори | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook