Пилич: Джокович е най-великият, рекордът му няма да бъде подобрен идните 1000 години

от в 21:21 на 26.04.2022
Мирела Николова

Ники Пилич е една от основните фигури в изграждането на Новак Джокович като тенисист, поради което самият Ноле го нарече "моят тенис баща". Двамата работят съвместно в годините между 1999 и 2003 г., а приносът на бившия югославски играч към играта на световния №1 е повече от значим. В знак на благодарност сърбинът бе поканил Пилич на специалната церемония по награждаването в Белград, по време на която бившият тенисист не спести комплиментите си към 20-кратния шампион от Шлема.

"Не знам какво да кажа. Огромна чест за мен е да бъда тук. Искам да направя една малка корекция - Новак не е един от най-великите, той е най-великият за всички времена. Във време на толкова сериозна конкуренция - Федерер, Надал, Мъри и компания, той е бил 366 седмици номер едно, което е повече от седем години", започна Пилич.

"По мое скромно мнение, ще са необходими 1000 години, за да бъде подобрен този рекорд. Привързан съм към Новак Джокович и му желая всичко най-добро. Не е заради субективизъм - наистина смятам, че той е най-добрият играч в историята. Трябва да отбележа още нещо - с баща му винаги сме били убедени, че Новак ще се превърне в голям шампион. Най-важното обаче е, че е и страхотен човек. Можете само да се гордеете, че тази страна притежава човек като Новак Джокович", завърши емоционалният Пилич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пилич: Джокович е най-великият, рекордът му няма да бъде подобрен идните 1000 години Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | интервю | любопитно | ники пилич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook