По-малко от година след отказването: Бивш член на топ 50 обяви завръщането си в тениса

от в 00:53 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Микаел Имер обяви своето завръщане в професионалния тенис и това определено не е изненада. Шведът реши да се откаже на едва 24-годишна възраст от спорта, а решението беше изцяло емоционално и се дължеше на обстоятелството, че получи 18-месечно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила, тъй като е пропуснал три проверки за наличие на забранени вещества в организа му.

Решението беше обявено от Имер през миналия август и вероятно дойде точно в най-силния период за неговата кариера. Младият тенисист достигна през 2023-та до върховата си 50-та позиция в класацията на ATP, а на Уимбълдън сътвори невероятен обрат от 0:2 сета във втория кръг над Тейлър Фриц, за да запише към момента единствена победа над представител на топ 10. Имер също така може да се похвали с достигането до финала на ATP 250 състезанието в Уинстън-Сейлъм през 2021-ва, което беше първото подобно постижение за шведски тенисист от 12 години насам, а още по-впечатляващото е, че той надигра самия Карло Алкарас по пътя си към спора за трофея.

"Отказването беше скучно. Ще се видим след 8 месеца" - заяви бившият номер 50 в социалните медии, което означава, че ще го видим на корта, когато неговото наказание приключи и той ще бъде отново редовна част от Тура през следващия сезон. 

Любопитното за 25-годишния играч е, че той не само държи рекорд от 2:0 победи срещу Карлос Алкарас, но също така стана част от най-дългия мач в историята на Sofia Open, губейки преди две години на старта от Иля Ивашка след 3 часа и 22 минути битка на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По-малко от година след отказването: Бивш член на топ 50 обяви завръщането си в тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | любопитно | микаел имер | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook