Подобаващо завръщане: Григор откри участието си в Делрей Бийч с чиста победа!

от в 06:20 на 18.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да отсъства от кортовете за близо месец, след като се разболя повторно от коронавирус и не можа да играе на надпреварата в Далас. Българинът обаче се възстанови максимално бързо от болестта и поиска да навакса пропуснатото, което го накара да вземе покана за участие на ATP 250 турнира в Делрей Бийч. Там родният ни представител зае мястото на поставен под номер три и получи право да стартира директно от втория кръг, където го очакваше среща с квалификанта Мичъл Крюгер.

Въпросният двубой приключи само преди броени минути, а първата ни ракета ознаменува завръщането си в Тура с комфортна победа, за да си осигури класиране на четвъртфиналната фаза - 7:6(3) 6:3. Там пък го очаква сблъсък с ветерана Джон Милман, срещу когото хасковлията никога не е допускал поражение в хода на кариерата си.

Ветровитите условия затрудняваха сериозно представянето на Димитров през днешния ден и той допусна двойна грешка още в първия гейм, но местният представител също трудно контролираше топката и неточностите изобилстваха от страна и на двамата. Постепенно Григор привикна към съпътстващите го особености и си служеше по отличен начин със своя слайс, чиято стабилност го отведе до реализирането на първи пробив.

Радостта на нашия сънародник не трая дълго, тъй като световният номер 164 реализира моментален рибрейк, който до голяма степен стана факт, защото филето му помогна решително и попречи на хасковлията да остане в така важното разиграване. Впоследствие Крюгер направи показно от сервис линията и изравни за 3:3 гейма.

Видимо обаче беше, че третият поставен контролира темпото в размените от дъното на корта и местният любимец постоянно се намираше в отбранителна позиция. Това не притесняваше по никакъв начин американеца, чиито дефанзивни умения му позволяваха да остане конкурентноспособен и дори го изведоха до два брейкбола при 4:4, само че Димитров проведе няколко отлични акции към мрежата и отрази надвисналата над него опасност.

Проблемите за хасковлията не свършиха дотук и скоро подаването му за пореден път беше застрашено, но форхендите на българина продължаваха да намират страничните линии в сюблимните моменти и в крайна сметка се стига до тайбрек, където класата на Гришо взе връх и фаворитът се сдоби с предимство в отделните сетове.

Втората част стартира с размяна на ранни пробиви, ала вече си личеше как Крюгер изнемогва, докато родният ни представител постоянно покачваше интензитета и пласира съвършен завършващ ретур, за да се откъсне решително в двубоя. Този път бившият полуфиналист показа здрави нерви от сервис линия, което му даде комфортна преднина от 4:2,

Агресията в действията на Григор непрекъснато нарастваше и квалификантът беше лишен от необходимото време за реакция. Все пак американецът не се предаде и поддържаше интригата в резултата, но вече нямаше същата свежест от началните минути на мача и силите му се оказаха крайно недостатъчни за осъществяването на обрат.

Така нашият сънародник необезпокоявано се сдоби с шанс да сложи точка на спора в сблъсъка, като всичко в играта му заработи безотказно и скоро победата отиде в актива на най-добрия български тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подобаващо завръщане: Григор откри участието си в Делрей Бийч с чиста победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | делрей бийч | джон милман | мичъл крюгер | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook