Подозренията на Томич се оказаха верни: Заразен e с COVID-19

от в 15:42 на 13.01.2022
Диана Андреева

Бърнард Томич не се бе появявал на корта от септември 2021-а насам, когато загуби двубой в първи кръг на Чаланджър турнир в Турция за едва 36 минути. В момента бившият номер 17 се намира в серия от поражения, а преди два дни допусна нова загуба, която го лиши от възможността да се включи в Australian Open 2022, отстъпвайки още в откриващия етап на пресявките. Но не представянето на Томич бе акцента в двубоя му срещу Роман Сафиулин в началото на седмицата, а постоянните намеци от страна на домакинския представител, че със сигурност ще даде положителна проба за COVID-19 в следващите дни. Твърденията му, противно на очакванията, всъщност се оказаха напълно верни и днес официално стана ясно, че Бърнард е заразен с вируса. 

От днес Томич е поставен под карантина в хотелската си стая в Мелбърн, където ще бъде проследено състоянието му, а тепърва предстои да бъдат прегледани и тествани за заразата всички контактни на австралиеца лица. Във вторник бившият представител на топ 20 отказа задължителните медийни изяви след края на двубоя си, поради мерки за сигурност и изглежда, че е постъпил напълно правилно.

"Чувствам се наистина зле, сега се върнах в хотелската си стая“. - написа Томич в профила си в Instagram след края на мача си. "Току-що говорих с лекарите на място и те ме помолиха да се изолирам. Все още не можеха да ме лекуват, за да избегнем контакт. Благодаря на всички, които ме подкрепиха днес, наистина го оценявам" - завършва той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подозренията на Томич се оказаха верни: Заразен e с COVID-19 Диана Андреева
Теми:  
australian open | Covid-19 | Аустрелиън Оупън 2022 | бърнард томич | роман сафиулин | тестване за COVID-19 | томич

Коментари





Следвайте ни в Facebook