Поканите в Монте Карло: Бивш шампион, финалистът от 2016-та и подгласник от Уимбълдън влизат в турнира

от в 10:52 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Мастърсът в Монте Карло започва още вдругиден и се очертава да станем свидетели на едно страхотно начало на клей сезона, имайки предвид наличието на всички състезатели от топ 10 в турнира. Разбира се, няма как да не отчетем голямата липса на 11-кратния шампион Рафаел Надал, който сподели как все още не се чувства готов физически да се състезава на най-високото ниво, но организаторите са направили всичко възможно, за да ни компенсират за неговата липса, предоставяйки 3 от 4-те покани за основната на схема на много добре познати и харесвани играчи.

Става въпрос за Гаел Монфис, Матео Беретини и бившия шампион Стан Вавринка, които имаха редица контузии през последните години, но в момента изглеждат здрави и отново играят първокачествен тенис. Беретини днес ще излезе за четвъртфиналния си двубой със своя сънародник Лоренцо Сонего в Маракеш, като онзи ден записа първата си победи на ниво ATP от 6 месеца насам, а Монфис вече е обратно сред първите 50, макар че беше извън топ 400 само допреди година и ще се надява да повтори невероятния си рейд от 2016-та година, когато бе надигран на финала от Рафаел Надал.

Вавринка пък вчера отпадна на 1/8-финалите в Маракеш от Мариано Навоне, но имаше преднина от сет и пробив срещу финалиста от Рио, така че не бива да отписваме някогашния носител на трофея, за когото категорично можем да кажем, че се чувства най-комфортно именно върху червените кортове и неслучайно го видяхме да вдига купата на Ролан Гарос през 2015-та.

Последната покана отиде за местния представител Валентин Вашеро, чийто сезон досега е повече от феноменален, имайки предвид неговите 3 спечелени титли в Чаланджър Тура, с чиято помощ влезе сред първите 150 на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поканите в Монте Карло: Бивш шампион, финалистът от 2016-та и подгласник от Уимбълдън влизат в турнира Калоян Соколов
Теми:  
валентин вашеро | гаел монфис | матео беретини | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook