Пресявките на US Open: Кузманов срещу изненада от РГ; Андреев с възможен мач срещу Андерсън

от в 13:09 на 22.08.2023
Мирела Николова

По-малко от седмица остава до началото на двубоите от основната схема на US Open, а днес е време да стартират срещите от квалификациите. В пресявките при мъжете България ще има двама представители в лицето на Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще опитат да се присъединят към Григор Димитров в същинската част на Откритото първенство на САЩ.

Жребият обаче не бе никак благосклонен към Мико, противопоставяйки го още на старта на деветия поставен Тиаго Сейбот Вилд. Името на бразилеца нашумя сериозно по време на тазгодишния Ролан Гарос, когато той елиминира самия Даниил Медведев още в откриващия кръг, след което достигна до третия етап. В случай че успее да преодолее съпротивата на южноамериканеца, то следващото препятствие пред пловдивчанина ще бъде един измежду Томас Махач и Лоран Локоли. При евентуална битка за място в основната схема пък Кузманов би могъл да се изправи срещу Фабио Фонини.

Адриан Андреев пък ще открие участието си с двубой срещу Нерман Фатич, след което може да го очаква сблъсък срещу победителя от мача между осмия поставен Борна Гойо и Хамад Медйедович. Ако успее да достигне до третия финален кръг на пресявките, то Ади има вероятност да се изправи срещу двукратния финалист в Шлема Кевин Андерсън, който през миналия месец поднови кариерата си и достигна до четвъртфиналите в Нюпорт.

В квалификациите при дамите пък ще следим изявите на Сесил Каратанчева, която използва защитения си ранкинг от №213 в световната ранглиста през 2019 година. През този сезон българката се завърна на корта след 4-годишно прекъсване и в първия етап от пресявките ще се изправи срещу световната №206 Ариан Хартоно. Впоследствие родната ни представителка би могла да срещне Маи Хонтама или Жухуан Бай, а във финалния трети кръг вероятно ще я очаква сблъсък срещу втората поставена и №85 в ранглистата Диана Шнайдер.

Пълния жребий за надпреварата при дамите можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресявките на US Open: Кузманов срещу изненада от РГ; Андреев с възможен мач срещу Андерсън Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | wta | адриан андреев | бгтенис | димитър кузманов | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook