Програмата за Ден 10 на АО: Утре стават ясни първите полуфиналисти!

от в 21:11 на 22.01.2024
Елеонора Александрова

Краят на първия турнир от Големия шлем за годината наближава, като днес се състояха последните двубои, определящи място за най-добрите осем в надпреварата. 

При мъжете всичките четвъртфиналисти са представители в топ 15 в основната схема, като това се случва за първи път от 2015-та насам. Новак Джокович и Яник Синер са на един мач от това да оформят мечтания за почитателите на тениса сблъсък помежду им. Действащият шампион ще има за задача да срещне Тейлър Фриц, който от своя страна елиминира миналогодишния финалист, Стефанос Циципас. Това ще е девета среща между двамата, като световният номер 1 е спечелил всичките предишни. Нощният (спрямо часовия диапазон в Австралия) мач ще бъде между Яник Синер и Андрей Рубльов. Това е девети четвъртфинал за руснака на "мейджър" турнири, като световният номер 5 никога не е стигнал до полуфинал. От друга страна Синер не е печелил мач срещу актуален тенисист от топ 10 във формат от 3 от 5 сета от 2022-ра насам. Победа за един от двамата ще е важна страница в техните кариери.

На съвсем друг полюс са жените, където изненадите преобладават. В долната половина на схемата, която ще видим утре са единствените дами от топ 10 в схемата - Арина Сабаленка, Коко Гоф и Барбора Крейчикова. Към тях се присъединява и Марта Костюк, за която това ще е първи четвъртфинал в "мейджър" турнири в кариерата й. В горната половина са квалификантката Даяна Ястремска, две тенисистки извън топ 50 - Линда Носкова и Анна Калинская и единствената поставена Кинуен Женг. Утре на дневната сесия шампионката от US Open Гоф ще срещне изненадата Костюк, а в нощната - Сабаленка ще се опита да стигне до пети пореден полуфинал на турнири от Големия шлем , като преди това ще трябва да надделее шампионката от Ролан Гарос през 2021-ва, Барбора Крейчикова.

 

Програмата за Ден 10 на АО:

Rod Laver Arena (не преди 04:00)

1. Марта Костюк - Кори Гоф

2. Новак Джокович - Тейлър Фриц

3. Барбора Крейчикова - Арина Сабаленка

4. Яник Синер - Андрей Рубльов 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 10 на АО: Утре стават ясни първите полуфиналисти! Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook