Първа голяма изненада в Токио: Световният №60 не отпусна сет на Зверев и го повали на старта

от в 10:30 на 16.10.2023
Мартин Петков

АТР 500 надпреварата в Токио започна преди броени часове, но това далеч не попречи да станем свидетели на първата голяма изненада в турнира и един от основните фаворити за титлата в японската столица - Александър Зверев, отпадна още на старта. Германецът, който имаше мечтано начало на азиатското си турне и завоюва трофея в Чънгду, допусна сериозен спад в последните седмици и инкасира трето поредно поражение, след като световният номер 60 Джордан Томпсън го повали в последователни сетове - 6:3 6:4. По този начин австралиецът подпечата класирането си за втория кръг в състезанието, където му предстои да се изправи срещу един измежду квалификанта Таро Даниел и полуфиналиста от US Open Бен Шелтън.

Стартът на двубоя бе напът да се окаже свръхзвуков за Саша, който на бърза ръка се сдоби с аванс от 0:40 в дебютното подаване на съперника си, ала Томпсън не се поддаде на напрежението и заложи на усъвършенствания си прийом "сервис-мрежа", за да оцелее. Впоследствие мигновено се забелязаха и проблемите на световния номер 9 на начален удар, като често му се налагаше да играе на втори сервис, което позволи на непоставения тенисист да придобие игровия превес на корта и той скоропостижно реализира пробив, преди благодарение на отразен шанс за рибрейк, да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част шампионът от Чънгду съумя да се реабилитира за колебливите си изяви досега в сблъсъка и взе всичко в свои ръце, влизайки в серия от печеливши комбинации, извела го до аванс от 2:0. Преднината на Зверев обаче не издържа дълго, след като той инкасира купища неточности в следващите минути и предаде сервиса си в актива на противника, което бе последвано от силни мигове за подаващите, преди във фундаменталния девети гейм Томпсън да осъществи решаващ пробив, за да узакони една от най-престижните победи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа голяма изненада в Токио: Световният №60 не отпусна сет на Зверев и го повали на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | джордан томпсън | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook