Ранглисти: Сериозен скок за шампионката от Маями, Томова запазва мястото си в топ 75

от в 13:53 на 01.04.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Маями при жените също ни предложи немалко изненади, като в тазгодишното й издание шампионка стана Даниеле Колинс. Представителката на домакините, която бе под номер 53 в ранглистата през изминалата година, стана най-ниско ранкираният шампион, мъж или жена, в историята на турнира.

Благодарение на триумфа си на родна земя, Колинс ще направи голям скок, като от днес тя ще направи своето завръщане в топ 25, като новото й класиране ще е 22.

Промените в топ 10 са малки, като такива сред първите 6 липсват. Единствено Мария Сакари, която бе 9-та в хода на надпреварата, направи скок от две позиции, благодарение на класирането й до четвъртфиналите, настигайки финалистката от тазгодишния Аустрелиън Оупън, Кинуен Женг, и актуалната шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова.

Екатерина Александрова, която сензационна елиминира световната номер 1, Ига Швьонтек, ще направи своя дебют в топ 15, като ще се намира точно на 15-тата позиция.

Що се отнася до родните ни представителки, първата ни ракета при жените, Виктория Томова, ще запази мястото си в топ 75, бидейки под номер 74. Сериозен скок и за българската номер 5, Денислава Глушкова, която спечели ITF турнира в Анталия , благодарение на което е на само 9 места от място топ 500. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Сериозен скок за шампионката от Маями, Томова запазва мястото си в топ 75 Елеонора Александрова
Теми:  
wta | маями | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook