Рубльов: Ще бъде тежък мач срещу моята любов, Григор; той е много труден за побеждаване

от в 09:57 на 14.10.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов и Григор Димитров никога не са криели близките си приятелски взаимоотношения, като световният номер седем дори призна как би бил влюбен в първата ни ракета, ако беше жена. Двамата обаче ще трябва да загърбят приятелството си за няколко часа през днешния ден, защото ще се изправят един срещу друг на 1/2-финалната фаза на Мастърса в Шанхай.

Рубльов пък за пореден път показа колко много харесва най-добрия български тенисист и дори призна, че ще приеме малко по-леко евентуално поражение точно от него:

"Ще бъде много труден мач срещу моята любов, Григор. Той ми е приятел. Харесвам го като човек и е страхотен играч. Когато Григор е в подобна отлична форма, то той е много тежък съперник за побеждаване и през тази седмица играе невероятен тенис, което важи в особена степен за мача му с Алкарас. Това, че сме приятели не е проблем и дори е по-поносимо, ако загубиш от близък човек, а не от играч, когото не харесваш.

Винаги изпитвам по-голямо напрежение, ако ми се наложи да играя срещу тенисист, чийто стил е неудобен за мен или пък не се разбираме много добре, защото тогава победата е на всяка цена. Последният път Григор ме победи в последователни сетове. Ще видим какво ще се случи сега. Надявам се да покажем хубав тенис и хората да се насладят на мача ни. Дали това е краят на нашите братски отношения с него? Не знам. Надявам се на най-доброто и за двама ни". - сподели шампионът от Монте Карло


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Ще бъде тежък мач срещу моята любов, Григор; той е много труден за побеждаване Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрй рубльов | григор димитров | интрвюта | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook