С "геврек" и само три загубени гейма: Швьонтек е сред финалната четворка в Мадрид!

от в 22:15 на 03.05.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек с представянето си напоследък доказа, че проблемите ѝ с контузията в ребрата са останали далеч зад гърба ѝ, след като с началото на клей сезона полякинята отново се завърна в най-добрата си светлина на корта. Световната номер едно вече завоюва трофея в Щутгарт, като впоследствие пренесе силната си форма и на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, където през днешния ден в четвъртфиналната фаза на състезанието разгроми 27-ата поставена Петра Мартич, с което подпечата осмата си поредна победа - 6:0 6:3. С успеха си 3-кратната шампионка от Големия шлем се класира за финалната четворка в испанската столица, като по пътя си към дебютна титла от турнира в спор за място на финала ще се изправи срещу световната номер 13 Вероника Кудерметова, която по-рано днес повали миналогодишната подгласничка Джесика Пегула.

Ига още от самото начало на двубоя задаваше темпо в разиграванията, при които видимо превъзхождаше хърватката и печелейки осем от първите десет точки в мача, фаворитката поведе с пробив. Мартич на свой ред използва случилото се като вдъхновение и мигновено опита да отговори на предизвикателството, като достигна възможност за рибрейк, ала в този момент топ поставената онагледи разликата в класите между себе си и балканската представителка и вдигна твърде високо летвата в размените от основната линия. Световната номер 33 нямаше желанието да се предаде така лесно, но защитата ѝ издишаше пред неспирните атаки на Швьонтек, която наложи пълната си доминация и "върза геврек" на съперничката си.

Във втората част играта на Мартич видимо се подобри, като тя най-после съумя да се разпише в резултата и се чувстваше уверена в способностите си на собствено подаване, като благодарение основно на първия си поддържаше паритета. В това русло бяхме отведени до шестия гейм, когато световната номер едно стана по-агресивна в намеренията си и записа поредица от печеливши комбинации на сметката си, които ѝ донесоха ключов пробив. Сдобила се с искания аванс, Ига нямаше никакви намерения да отстъпва от педала на газта и не остави каквито и да било шансове на аутсайдерката да се завърне в резултата в остатъка от срещата, при което необезпокоявано на начален удар узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С "геврек" и само три загубени гейма: Швьонтек е сред финалната четворка в Мадрид! Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | мадрид | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook