С грижа за децата: Джокович организира поредна благотворителна инициатива!

от в 20:27 на 22.12.2021
Мирела Николова

Фондацията на Новак Джокович за четвърта поредна година провежда благотворителна кампания под надслов "Сезонът на даренията", за да събере пари за откриването на нова детска градина в Ниш, стремейки се към целта да гарантира, че всички деца в Сърбия имат достъп до предучилищно образование през следващите 10 години.

Новак Джокович и съпругата му Йелена отново ще се включат в инициативата, като удвоят даренията. През миналата година събраните от феновете пари бяха 108 хиляди евро, които благодарение на семейство Джокович набъбнаха двойно до 316 хиляди.

"Последните две години още веднъж показаха колко е важно децата да посещават детски градини особено в ситуация, когато родителите са принудени да работят от вкъщи и не са в състояние да посветят необходимото време на своите деца“, казаха Новак и Йелена в изявление. "Не бива обаче да забравяме, че все още съществуват такива, на които не може да бъде осигурено предучилищно образование, дори при нормални обстоятелства.

Ниш е прекрасен град със забележителна култура, чиито граждани са признати както в страната, така и в чужбина. Имаме страхотни спомени от това място и сме щастливи, че през тази година събираме средства за ново предучилищно заведение там, като по този начин даваме възможност на децата и техните семейства да мечтаят смело.”

Тазгодишната кампания "Сезонът на даренията“ ще продължи до 8 януари, като средствата ще бъдат насочени за реконструкция на читалище, което ще даде възможност за обучение на 100 деца.

"Реконструкцията на старата сграда на читалището и превръщането ѝ в красиво, модерно предучилищно заведение ще даде възможност на 100 деца да получат възможно най-добрия старт в живота, а също така ще помогне родителите им в това да имат повече време за себе си и кариерата си“, добавиха още Новак и Йелена. 

До този момент повече от 47 хиляди деца в Сърбия са се възползвали от работата, извършена от фондация "Новак Джокович", а през 2012 г. Ноле получи наградата на Артър Аш в знак на признание за неговата благотворителна дейност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С грижа за децата: Джокович организира поредна благотворителна инициатива! Мирела Николова
Теми:  
atp | йелена джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook