С известни колебания: Хуркач сътвори обрат над сензацията от 2023-та и донесе победата на Полша

от в 15:21 на 30.12.2023
Мартин Вичев

Първата ракета на Полша Хуберт Хуркач победи тази на Бразилия Тиаго Сейбот Вилд на United Cup след 2 часа и 21 минути игра - 7:6(4) 2:6 3:6. Световният номер 9 срещна известни затруднения в хода на срещата, но не допусна изненада. Полякът подпечата победата на страната си срещу бразилците, тъй като по-рано през деня Ига Швьонтек не срещна проблеми срещу Беатриз Хадад Мая.

Хуркач имаше мечтано начало на мача, като направи пробив още в първия сервиз гейм на бразилеца, повеждайки на бърза ръка с 2:0. Сензацията от Ролан Гарос обаче не му остана длъжен и още в следващия гейм, когато полякът сервираше за затвърждаване на брейка, бразилецът се сдоби две възможности за рибрейк и след непредизвикана грешка на Хуркач, пробива бе върнат. Въпреки това, световният номер 9 имаше нов шанс за излизане напред в резултата при 3:2, но не съумя да се възползва след бомбените сервизи на Сейбот Вилд. В последвалите мигове на мача, изненади нямаше и сервиращите нямаха особено големи проблеми в геймовете си, което ни доведе до тайбрек. Първата ракета на Бразилия още от началото на решителния дълъг гейм зададе много високо темпо на игра и на бърза ръка поведе с 5:1 точки, правейки два минипробива. Хуркач все пак успя да върне единия от двата, но това не се оказа достатъчно и първия сет бе на сметката на Сейбот Вилд - 7:6(4).

По подобие на първата част, началото на вторият сет бе белязано от пробив, отново за световният номер 9, който този път съумя да го затвърди, повеждайки с 2:0. Тиаго Сейбот Вилд опитваше всячески да постави Хуркач под напрежение в опит за връщане на пробива, но полякът бе вдигнал нивото значително и не се поддаваше, като дори при 4:2, достигна до нови два шанса за брейк, които играеха роля на скрити сетболи. Световният номер 9 не почака втора покана и се възползва още от първия опит, след което нямаше проблем да затвори сета на свое подаване за 33 минути - 6:2.

Полякът продължи да поставя под напрежение Сейбот Вилд и в третия сет, сдобивайки се с три брейк точки още в откриващия гейм. Бразилецът обаче показа здрави нерви и отрази опасността. Хуркач не се трогна особено от това и още в следващия сервиз гейм на тенисиста от Бразилия, достигна до нови две възможности за пробив. Световният номер 9 вече беше решен да излезе едни гърди напред и успя да реализира пробива, с което да поведе с 2:1. Впоследствие, на собствено подаване, Хуркач безпроблемно затвърди брейка. Полякът, окрилен от спечеления втори сет и направения пробив в третия, достигна до нови две възможности за пробив в гейм, в който изоставаше с 40:0. Сейбот Вилд, опрян до стената, с всички усилия успя да не допусне нов брейк и намали разликата. Въпреки това, Хуркач не се повлия и при 5:3 реализира нов пробив, с който подпечата победата на Полша над Бразилия и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С известни колебания: Хуркач сътвори обрат над сензацията от 2023-та и донесе победата на Полша Мартин Вичев
Теми:  
united cup | тиаго сейбот вилд | хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook