Семейството над тениса: 3-кратен ATP шампион се отказа в Синсинати, за да посрещне второ дете

от в 13:14 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Николас Джари имаше много труден моменти в своята кариера, след като през сезон 2020 даде положителна проба за допинг и отсъства за цяла година от професионалния тенис, което му коства мястото в световната ранглиста. Чилиецът обаче се съвзе бързо от неприятностите и веднага започна изкачването си в класацията, а през 2023-та категорично играе най-добрия си тенис някога и не спира да впечатлява с изявите си на корта. Джари завоюва титлите в Сантаго и Женева, като в момента се намира на своята върхова 26-та позиция в подреждането на ATP.

Нещата извън тениса пък изглежда също се развиват чудесно за Николас, който през миналия март стана баща на момченце на име Хуан, което очарова всички фенове на играта по света, тъй като беше в прегръдките на своя татко, докато течеше церемонията по награждаването в Сантиаго.

В момента Джари се намира в Синсинати, където успешно преодоля първия кръг на състезанието, но самият той преди малко обяви, че ще се оттегли предсрочно от състезанието, за да бъде до своята съпруга Лаура, която в момента е бременна с второто им дете и се очаква да роди във всеки един момент.

"Скъпи приятели, днес трябваше да се оттегля от турнира в Синсинати поради лични причини, за да се прибера в Чили и да бъда до жена си за раждането на второто ни дете. Ще се върна на US Open, разполагайки с още по-голяма мотивация да завърша силно година" - написа състезателят в социалните медии.

Интересното е, че Джари трябваше във втория кръг да срещне един измежду Анди Мъри и Карен Хачанов, само че и двамата играчи се оттеглиха преди въпросната среща и местата им бяха заети от "щастливите губещи" Алексей Попирин и Даниел Алтмайер. В крайна сметка австралиецът триумфира в оспорвана трисетова битка и ще продължи директно към 1/8-финалите на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Семейството над тениса: 3-кратен ATP шампион се отказа в Синсинати, за да посрещне второ дете Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Николас Джари | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook