Сензация в Доха: Топ поставеният Шаповалов отстъпи пред световния номер 61

от в 14:57 на 17.02.2022
Калоян Соколов

Артур Риндеркнех направи сериозен пробив в ATP Тура през миналия сезон и напълно забрави чувството да играе на Чаланджъри. 26-годишният играч стартира годината извън топ 100, но прогресира сериозно в ранглистата и вече регулярно го виждаме в най-престижните състезания. 2022-ра също имаше положително начално за французина, който достигна до първия си финал на най-високо ниво, само че трябваше да отстъпи на Танаси Кокинакис в Аделаида.

Впоследствие Риндеркнех се контузи по време на Аустрелиън Оупън и трябваше да отстъства няколко седмици от кортовете, но се завърна в също толкова силна форма и вече е полуфиналист в Доха. Това стана възможно, след като той записа най-гръмката победа досега в кариерата си, отстранявайки водача в схемата Денис Шаповалов с рутинното 6:4 6:4 и очаква да се изправи срещу един измежду Мартон Фучович и защитаващия шампион Николоз Басилашвили.

Канадецът минаваше с лекота през откриващите си подавания в срещата, ала за пореден път показа прословутото си непостоянство и изведнъж грешките започнаха да изобилстват от ракетата му. Вятърът също никак не беше от полза на топ поставения, който обича да удря топката с максимална сила и не съумяваше да се нагоди добре към тежките условия, което му коства неговия начален удар в седмия гейм и скоро французинът имаше аванс в отделните части.

Непоставеният състезател продължаваше да изглежда далеч по-стабилен в изявите си от своя опонент и реализира брейк за начало на втория сет. Шансовете пред Риндеркнех се множаха, като световният номер 61 спокойно можеше да реши изхода на сблъсъка с нов пробив в актива си, само че Шаповалов показа здрави нерви и изведнъж се сдоби с три шанса за рибрейк. Тогава аутсайдерът демонстрира най-доброто от сервиса си, за да се измъкне от комплицираната ситуация и не след дълго можеше да отпразнува победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация в Доха: Топ поставеният Шаповалов отстъпи пред световния номер 61 Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур риндеркнех | денис шаповалов | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook