Щастлива развръзка: Sofia Open 2023 все пак ще се състои!

от в 20:03 на 17.10.2023
Мартин Петков

Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София" и зала „София". Елитът на световния тенис ще дойде отново в България за осмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София. Българската федерация по тенис спечели правото да организира надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена заради военните действия в Израел.

"След огромни усилия БФТ успя да направи голям подарък на българските фенове на тениса." се казва в информацията на БФТ.

В края на миналата седмица стана ясно, че София е спечелила битката с Хихон кой да замести Тел Авив като домакин на турнир от сериите АТП 250. След това обаче от БФТ обявиха, че се отказват от възможността да приемат надпреварата, тъй като заради местните избори в България не могат да използват "Арена София".

В крайна сметка София ще бъде домакин на турнира, макар че от БФТ не уточняват каква е договорката с ръководството на АТП. Най-вероятно първите два или три дни от турнира, в които се играят предимно квалификации и няколко мача от първия кръг, ще се проведат в зала "София", след което надпреварата ще се премести в "Арена София".

Източник: dsport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастлива развръзка: Sofia Open 2023 все пак ще се състои! Мартин Петков
Теми:  
sofia open | бгтенис | бфт | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook