След близо 4-часова битка: Радукану капитулира пред номер 610-тата в света

от в 06:53 на 23.02.2022
Калоян Соколов

Ема Радукану изпитва сериозни трудности в своето установяване сред елита на световния тенис. Британката изненадващо спечели титлата на Откритото първенство на САЩ, превръщайки се в първата квалификантка с подобен успех, но оттогава тийнейджърката е записвала последователни победи на само още една надпревара в WTA Тура. Днес пък 12-тата в ранглистата трябваше да претърпи ново разочарование на корта, защото отпадна още на старта в Гуадалахара.

Радукану се изправи срещу австралийката Дария Савил, която отрази два мачбола  в хода на двубоя и освен това навакса пробив пасив в решителния сет, за да продължи към следващия кръг след над три часа и половина прекарано време на корта. Това стана възможно, след като 19-годишната състезателка не издържа на натоварването и се отказа при резултат от 5:7 7:6(4) 4:3 в полза на Савил, за която предстои среща с Каролин Долехайд в следващия етап от турнира.

Австралийката повеждаше на два пъти с пробив в първия сет, но биваше неизменно застигната и британката се сдоби с три поредни сетбола в десетия гейм на мача. Тогава аутсайдерката прояви характер и изравни за 5:5, само че Радукану я проби още в следващото ѝ подаване, с което си гарантира спечелването на откриващия сет.

Впоследствие шампионката от Шлема затвърди игровото си предимство и всичко изглеждаше предрешено в нейна полза, имайки предвид натрупаната преднина от 3:0 във втората част. Топ поставената действаше с огромна доза освободеност, ала трепна при опита си да затвори сблъсъка в своя полза и се стигна до тайбрек, в който световната номер 610 категорично показа по-стабилно ниво на представяне и изравни общия резултат.

Двубоят вече продължаваше над три часа, като тенисистките изпитваха огромно количество умора и това водеше до сериозни проблеми с придвижването им по корта. Крампите изцяло завладяха тялото на Савил и тя беше на път да изостане с двоен пробив в началото на третия сет, само че австралийката продължи да се бори и изведнъж краката на Радукану тотално спряха да работят, а лепенките не ѝ помогнаха по никакъв начин и талантливата тийнейджърка взе решение да прекрати участието си в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 4-часова битка: Радукану капитулира пред номер 610-тата в света Калоян Соколов
Теми:  
wta | гуадалахара | дария гаврилова | ема радукану | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook