След нов триумф над поставена: Томова срази световната №78 и е на 1/2-финал в Чикаго!

от в 20:29 на 25.08.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се класира за полуфиналите на WTA 125 надпреварата на твърди кортове в Чикаго. Българката записа втората си поредна победа над поставена състезателка, след като в осминафиналите отстрани Ализе Корне, а днес завърши започнатото срещу Камила Рахимова и я острани с крайното 7:5 4:6 6:3.

Двубоят между Томова и осмата поставена беше прекъснат през вчерашния ден при аванс от 5:3 в решителния сет за първата ни ракета при дамите, а тя днес се нуждаеше от само един гейм, за да сложи точка на спора и да се наложи над световната номер 178.

Така българката ще има възможност за втори път през своята кариера да се бори за място във финала на турнир от тази категория, като след броени минути ще излезе отново на корта, излизайки в сблъсък с италианката Лучия Бронзети (световна номер 82), която през тази година завоюва титлата на WTA състезанието в Рабат, а досега двете са си разменили по един успех в предходните им срещи.

Томова на цели три пъти повеждаше с пробиви в първия сет от мача си с Рахимова и дори сервираше за спечелването на първия сет при 5:3 в своя полза, само че световната номер 78 неизменно наваксваше пасива си и изравни за 5:5. Това по никакъв начин не разколеба родната ни представителка и тя отново излезе с брейк напред, който този път затвърди и заслужено взе аванс в отделните част.

Вторият сет също стартира отлично за Вики, която се откъсна с пробив напред за 2:1, но не спечели нито точка в ответното си подаване. Изглеждаше обаче, че ще станем свидетели на идентичен сценарий спрямо този от откриващия сет, защото нашата сънародничка отново отмъкна сервиса на съперничката си, повеждайки с 4:3, ала оттам насетне не взе нито гейм повече до края на частта и имахме пълен паритет в резултата.

Българката се развихри сериозно в решителния сет, където осъществи серия от 5 поредни спечелени гейма и макар Рахимова да върна един от брейковете си изоставане, то нямаше сили за нещо повече и победата беше извоювана от най-добрата ни тенисистка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След нов триумф над поставена: Томова срази световната №78 и е на 1/2-финал в Чикаго! Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | камила рахимова | Обзори | чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook