Драма до последно: Финалист от Sofia Open отрази 3 мачбола и елиминира Монфис в Ещорил!

от в 00:03 на 05.04.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между Гаел Монфис и Мартин Фучович оправда всички очаквания за интересна среща в португалския град Ещорил. Мачът ни предложи множество обрати и вълнуващи моменти, като победител в него излезе унгарецът, постигайки победата с резултат 6:1, 1:6, 7:5 и така оформи четвъртфинален сблъсък с първия поставен в турнира, Каспър Рууд, а евентуална победа на Фучович над защитаващия шампион би означавала, че Григор Димитров ще измести норвежеца от осмото място в света.

В началото "Ла Монф" отново показа защо неслучайно е смятан за един от най-атрактивните тенисисти в Тура. Макар и първите геймове да изглеждаха обещаващи откъм интрига, четвъртият се оказа ключов за развитието на сета. След истинска игра на нерви, бившият номер 6 съумя да реализира пробив, след което играта изцяло се обърна в полза на ветерана. Французинът използва всичките си оръжия в хода на сета - от мощните си удари до впечатляващия си атлетизъм, които му помогнаха да доминират в следващите минути и съответно да поведе с убедителното 6:1.

Въпреки слабото си начало, Фучович далеч не изглеждаше готов да загуби двубоя. Бившият финалист от Sofia Open повиши качеството си на игра, което се оказа трудно за неутрализиране и така ролите от предния сет се размениха. Някогашният номер 31 отлично се възползва от ролята си на доминантна фигура, както и от натрупващата умора на Монфис и спечели втория сет.

Коренно различно беше развитието последния сет от двубоя. Високото темпо, което унгарецът наложи, се пренесе с пълна сила и той се откъсна напред с 3:1, но "Ла Монф" демонстрира характерната за него непримирима воля и обърна нещата до 5:4 в своя полза. Ситуацията стана още по-тежко за Фучович, който се оказа изправен пред 2 мачбола в следващия гейм, само че показа завидно хладнокръвие и успя да достигне до паритет в резултата. След този момент, унгарецът изглеждаше напълно преобразен и без да остави шанс на по-опитния си опонент, намери място в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Финалист от Sofia Open отрази 3 мачбола и елиминира Монфис в Ещорил! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | гаел монфис | ещорил | мартон фучович | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook