Сребърният олимпийски медалист от Токио е следващият съперник на Григор Димитров в Шанхай

от в 14:21 на 08.10.2023
Калоян Соколов

Карен Хачанов ще е съперникът на Григор Димитров в 1/16-финалната фаза на Мастърса Шанхай. Руснакът срещна неочаквано сериозно затруднения в двубоя си срещу квалификанта Бейбит Жукаев, но все пак не допусна изненада и се наложи с крайното 7:6(1) 4:6 6:2.

Така сребърният олимпийски медалист от Токио се спаси от участта да загуби от играч извън първите 300 на света и си осигури сблъсък с най-добрия български тенисист, като досега нашият сънародник има предимство от 2:0 в преките си сблъсъци със световния номер 14.

Хачанов прави отличен сезон, като преди две седмици завоюва трофея в Жухай и така се поздрави с първата си ATP титла от пет години насам. Освен това той се класира за 1/2-финалите на Аустрелиън Оупън и това му позволи за кратко да се завърне в топ 10 на света.

Впоследствие обаче бившият номер осем получи неприятна по време на Ролан Гарос и отсъстваше за над два месеца от кортовете, но се завърна навреме за US Open и макар там да отпадна на старто, то изглежда отново в оптимална форма за азиатското турне и определено на Григор няма да му е лесно срещу някогашния шампион от Мастърса в Париж.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сребърният олимпийски медалист от Токио е следващият съперник на Григор Димитров в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карен хачанов | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook