Световната номер 1 се вкара в неочаквани затруднения, само че не допусна изненада

от в 16:47 на 01.06.2021
Калоян Соколов

Ашли Барти без съмнение е сред големите фаворитки на тазгодишния Ролан Гарос, след като показа отлични игри на клей досега през сезона, но въпреки това днес трябваше да се труди сериозно за победата над мощната американка Бернарда Пера, ала все пак класата на австралийката си каза дума в края и тя надделя с 6:4 3:6 6:2. По този начин водачката в световната ранглиста си осигури място във втория кръг в Париж, където ще срещне една измежду Магда Линет и Кло Паке.

Бившата шампионка миксираше отлично играта в самото начало, служейки си образцово със сечения бекхенд, който затрудняваше сериозно Пера и непоставената тенисистка не можеше да намери ритъм в ударите си. Това помогна на Барти да се откъсне напред с 5:2 и да затвори първата част в своя полза, макар че беше почти застигната в края.

Вторият сет стартира вихрено за световната номер 70, като виждахме изключително агресивен подход от нейна страна и уинърите не спираха да се множат за нея. По-нискоранкираната тенисистка търсеше постоянно бързата развръзка, което носеше нужните дивиденти и лидерката в ранглистата се оказа догонваща с 0:3, а впоследствие не намери сили за обрат и така се стигна до решителна част.

В нея двете си размениха няколко комфортно спечелени подавания, за да се стигне до 2:2, когато американката на няколко пъти избърза прекалено много в действията си и инкасира пробив. Барти пък стоеше все по-стабилно на корта, докато аутсайдерката в мача остана без всякакви аргумени и не спечели нито гейм повече в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер 1 се вкара в неочаквани затруднения, само че не допусна изненада Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook