Световният №118 елиминира осмия поставен и ще спори за титлата в Сантяго

от в 12:38 на 14.03.2021
Мирела Николова

Намиращият се под номер 118 в световната ранглиста Факундо Багнис сломи съпротивата на осмия поставен в схемата в Сантяго - Федерико Делбонис, за да се класира на своя първи финал на АТР надпревара. Това стана факт след час и 43 минути престой на корта и 7:5 6:3 в полза на аутсайдера в мача, на когото му предстои сблъсък с топ поставения Кристиан Гарин за определяне на новия шампион в Чили.

Първата част се развиваше равностойно, тъй като и двамата тенисисти бяха достатъчно категорични на свой сервис и стояха далеч от неприятности в подаванията си. При 5:4 в своя полза Багнис получи три златни възможности да приключи сета, но те бяха безпроблемно отразени от чудесно пласирани начални удари на съперника му. Нови колебания на Делбонис в следващия си сервис гейм донесоха още един сетбол на по-ниско ранкирания състезател, който нямаше нужда от втора покана, за да сложи точка на тази оспорвана част.

Във втората поставеният под номер осем потегли с пробив аванс, но тогава Багнис влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, за да си осигури комфортна преднина от 5:2 гейма, дала му възможност да затвори двубоя в своя полза и да излезе в мача за титлата тази вечер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №118 елиминира осмия поставен и ще спори за титлата в Сантяго Мирела Николова
Теми:  
atp | сантяго | факундо банис | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook