Световният №70 за Шелтън: 2 избухвания в Шлема и абсолютно празен сезон; не съм виждал това

от в 20:38 на 10.09.2023
Калоян Соколов

20-годишният Бен Шелтън направи сериозна заявка, че през следващите години ще се установи като един от лидерите в ATP Тура, след като достигна до финалната четворка на US Open. Младокът само допреди една година играеше тенис почти само на колежанско ниво и беше извън топ 500 на света, но впечатлява още при първата си пълна година при професионалните и се представи също толкова успешно и на Аустрелиън Оупън където беше 1/4-финалист.

Същевременно американецът далеч не играе така добре извън надпреварите в Шлема и е спечелила едва 8 от общо 20 мача в останалите състезания, като никога не е записвал последователни победи в тях. Изглежда всичко това изненадва много сериозно световния номер 70 Куентен Алис, който разгроми Шелтън с 6:2 6:3 на старта в Окланд през месец януари и очевидно не е останал впечатлен от качествата на левичаря:

"Ако някой ми беше казал, че Шелтън ще достигне 1/4-финал и 1/2-финал в Шлема още тази година, то щях да му кажа, че това е абсолютно невъзможно. Изключително изненадан съм от тези негови резултати, защото сезонът му беше абсолютно празен, ако изключим тези два турнира.

Той не постигна нищо на състезанията от по-ниско ниво и не мисля, че е спечелил дори два поредни мача в тях. Бих казал, че тук по-скоро става въпрос за две избухвания, отколкото за някаква закономерност. Не знам дали някога сме виждали някой да прави толкова слаб сезон и същевременно да постигне два толкова силни резултата на "мейджър" ниво.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №70 за Шелтън: 2 избухвания в Шлема и абсолютно празен сезон; не съм виждал това Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | интервюта | куентен алис

Коментари





Следвайте ни в Facebook