Световният номер 205 отново блести: Нов силен мач го отведе до дебютен ATP 1/2-финал

от в 13:32 на 10.06.2022
Мартин Петков

Тим ван Райтховен несъмнено изживява най-добрата си седмица в кариерата, след като бе възнаграден с ,,уайлдкард" от организаторите на турнира в Хертогенбош. Нидерландецът се възползва по невероятен начин от получената възможност, записвайки не просто първата си победа на ниво ATP, а дори впоследствие надви световния номер 14 Тейлър Фриц и достигна четвъртфиналната фаза. Именно успехите до момента предоставиха шанса на световния номер 205 през днешния ден да срещне младия Юго Гастон, в опит да продължи към дебютно участие в полуфиналите.

Домакинският представител за пореден път изигра блестящ двубой на начален удар, като имаше главозамайващите 94% спечелени точки на първи сервис и бе непробиваем във всяко едно от подаванията си, като същевременно, бивайки окуражаван от своите сънародници по трибуните, запази нужното хладнокръвие във важните моменти и закономерно триумфира след 7:6(2) 6:4. С победата участващият с ,,уайлдкард" тенисист си осигури сблъсък срещу победителя измежду Феликс Оже-Алиасим и Карен Хачанов, с когото ще спори за място в мача за титлата.

Още в началните минути сервиращите наложиха контрол над случващото се и двубоят пое в очакваното си русло. Единственият гейм, който ни предложи интригуващи мигове, бе последният 12-и, ала в него французинът под сериозен натиск удържа подаването си и предизвика тайбрек. Ван Райтховен взе ранно преимущество в решителната фаза от сета, което не след дълго удвои чрез грешка на по-високоранкирания си противник, за да може напълно необезпокояван с мощен сервис да оползотвори сетбола си, откривайки общия резултат в своя полза.

Втората част стартира сходно на отминалата, но силна серия на посрещане от страна на нидерландеца в петия гейм му донесе и първи брейкбол в срещата, който местният представител съумя да реализира чрез бомбен ретур в тялото на Гастон, за да поведе със и 4:2. Световният номер 205 нито за миг не допусна спад в играта си, като поддържаше изключително висока ефективност на първи сервис и под бурните аплодисменти на многобройните зрители по трибуните узакони невероятното си представяне, след като стигна до крайния успех, който го класира за полуфиналите в Хертогенбош.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 205 отново блести: Нов силен мач го отведе до дебютен ATP 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
atp | хертогенбош | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook