Свитолина: Не знам дали бих играла в Китай през следващите две години

от в 02:42 на 23.04.2020
Калоян Пламенов

Петата ракета в света при жените Елина Свитолина обяви, че може да не пътува на нито един турнир в Китай през следващите две години поради опасения за безопасността, за своето здраве.

Това украинката обяви по време на шоуто Big Tennis Ukraine, което се предаваше пряко по Youtube. Известно е, че в многолюдната азиатска страна бе началната точка на глобалната пандемия от коронавирус и макар в момента китайците да са овладели положението тенисистката изобщо не е сигурна, че ще бъде в безопасност на тяхната територия.

Припомняме, че от ATP, WTA и ITF отмениха всякакви турнири до средата на юли месец, но се очертава забраната за провеждане на тенис да бъде удължена.

"Възможно е да играем тази година, но това едва ли ще стане по-рано от края на септември или октомври", смята украинката.

"Все пак всяка страна организира карантинирането си по различен начин. Това може да забави периода в който няма тенис. Китай вече се възстановява доста добре от пандемията и вероятно ще ни поканят да играем там, но не знам дали искам да участвам в турнири на китайска земя през следващите две години". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина: Не знам дали бих играла в Китай през следващите две години Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | китай

Коментари





Следвайте ни в Facebook