Титла №90 е факт: Джокович обезличи Циципас и спечели втори пореден трофей в Астана!

от в 14:44 на 09.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович бе извън Тура в продължение на близо три месеца, след като не взе участие в нито един турнир в Северна Америка заради отказа си да се ваксинира. Изглежда, че тази продължителна почивка не само не е нарушила ритъма на сърбина, но и му е вляла допълнителни сили, ако съдим по резултатите му през последните 14 дни. През миналата седмица той триумфира на турнира в Тел Авив, а през настоящата удължи победната си серия и днес завоюва втори пореден трофей, спечелвайки титлата на надпреварата от категория АТР 500 в Астана.

Във финалната битка белградчанинът се изправи срещу световния №6 Стефанос Циципас, който бе далеч от нивото, демонстрирано дотук в състезанието, докато 21-кратният шампион от Шлема засвидетелства надмощие във всеки един момент от двубоя и така затвори сблъсъка за крайното 6:3 6:4 след малко повече от час престой на корта. По този начин Ноле триумфира със своята 90-а титла в кариерата и общо четвърта за годината.

Двубоят стартира с поредица от рутинно спечелени геймове от сервиращите, които благодарение на мощния си начален удар взимаха моментално преимущество в разиграванията и рядко отпускаха дори точка на своя съперник. Възможностите за пробив напълно отсъстваха до осмия гейм, в който гъркът на няколко пъти пресили форхенда си, от което Джокович не пропусна да се възползва, за да осъществи късен пробив, гарантирал му успеха в сета.

Във втората част станахме свидетели на значителен спад в нивото на игра на Циципас, от чиято ракета неточностите се множаха една след друга и бе само въпрос на време сърбинът да направи своя решителен удар. След като пропусна два брейкбола в третия гейм, то още в следващото противниково подаване дългогодишният номер едно бе безмилостен и реализира брейк, който затвърди убедително за 4:2. Оттам насетне той запази съвършената си успеваемост на собствен сервис и без да срещне нито една точка за пробив в хода на целия мач, Джокович вдигна триумфално ръце след точно час и 16 минути игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Титла №90 е факт: Джокович обезличи Циципас и спечели втори пореден трофей в Астана! Мирела Николова
Теми:  
atp | астана | новак джокович | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook