Тийм: Джокович е един от най-добрите атлети на планетата

от в 13:35 на 05.06.2020
Димитър Беловски

Световният №3 в света Доминик Тийм ще бъде една от големите звезди заедно с Григор Димитров на демонстративния турнир, организиран от Новак Джокович, който ще се проведе на Балканите – Adria Cup.

Австриецът говори за турнира и похвали световния №1 пред Sportklub.

„Ясно е, че Джокович не е само един от най-добрите тенисисти в света, но е и един от на-добрите атлети изобщо на планетата,“ каза Тийм.

„Имаме добра връзка с него както на корта, така и извън него. Джокович е един от играчите, които най-често засичам в тура. Играли сме някои големи мачове като финали от Големия Шлем, мачове от Мастърс 1000, мачове от ATP Finals и винаги е било страхотно преживяване, когато го срещна насаме,“ добави Тийм.

Световният №3 призна, че двамата със сърбина не се познават достатъчно добре и че би искал да има възможност по време на Adria Tour да се опознаят.

„Новак е страхотен човек, но не го познавам много добре. Така че се надявам по време на Adria Tour да имаме възможността да се опознаем по-добре,“ каза в заключение австриеца.

Двамата изиграха един от най-добрите мачове преди коронавирусът да прекъсне сезона. Те се срещнаха на финала на Australian Open, където Джокович победи след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Джокович е един от най-добрите атлети на планетата Димитър Беловски
Теми:  
доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook