Тони Надал: И Рафа, и Джокович ще спечелят повече титли от Шлема от Федерер

от в 11:23 на 04.06.2020
Димитър Беловски

Вчера световният №2 Рафаел Надал стана на 34 години и по този повод Тони Надал даде интервю пред италианския вестник Gazzetta Dello Sport, в което изрази своето мнение относно близкото бъдеще на Рафа Надал.

Тони Надал смята, че възрастта е в полза на Новак Джокович и племенника му. Испанският тенисист вчера стана на 34, докато Федерер след няколко месеца ще стане на 39.

„Мисля, че и Джокович, и Надал могат да спечелят повече титли от Големия Шлем от Федерер. Нещата са срещу Федерер, защото той е по-възрастен от неговите съперници. Възрастта е в тяхна полза, въпреки че има и млади, които трупат опит и които стават все по-опасни. Ако Рафа спечели „Ролан Гарос“, то той ще изравни Федерер по брой титли от Големия Шлем. Ще видим…“, заяви чичото и бивш треньор на Рафа.

Испанският тенисист има 19 титли от Шлема, а Роджър Федерер притежава 20 титли от Големия Шлем. Трети пък е Новак Джокович със 17.

Тони Надал засегна и друга важна тема – продължителността на кариерата на испанеца.

„Мисля, че моят племенник може да са състезава за най-важните неща в тениса още 3-4 години, ако не се появят контузии,“ каза Тони.

Всъщност бившият треньор на Рафа Надал вярва, че тази пауза ще се окаже добра за племенника му, тъй като тя ще му помогне да си почине и да се завърне на корта напълно зареден.

Тони Надал отново каза, че смята, че най-голямата опасност за Рафа е Джокович.

„Федерер има по-чист начин на игра и това ти оставя опции за атака. Но срещу Джокович, дори и да играеш добре, никога не знаеш как и кога да го атакуваш. Това е трудността. Той защитава себе си много добре и ти оставя много малки пролуки за атака“.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: И Рафа, и Джокович ще спечелят повече титли от Шлема от Федерер Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook