Томова започна новия сезон с инфарктна победа след шест спасени мачбола

от в 09:28 на 28.12.2018
Калоян Пламенов

Първата ракета на родния тенис при жените Виктория Томова успя да спечели по много драматичен начин мача си срещу американката Дженифър Брейди от първия кръг на квалификациите в Бризбейн след 4:6, 7:6(8), 6:2.

Така българката стартира новия сезон с победа и следвашото и препятствие ще бъде отново американка, но този път Кристина МакХейл. Тя е 151-а ракета в света и победи изненадващо първата поставена в квалификациите Александра Крунич.

Мачът на Томова приключи за 2 часа и 43 минути, а българката трябваше да спасява цели шест мачбола във втория сет.

В първия сет имаше цели седем пробива за десетте гейма, а Томова не успя да спечели последния гейм и да изравни геймовете на 5:5, след като преди това бе върнала пробива, и в крайна сметка бе пробита решително, за да може Брейди да вземе сета.

Във втория сет нямаше пробиви, но в десетия гейм Виктория спаси четири мачбола на своето подаване и в крайна сметка успя да прати сета в тайбрек. В него българката спаси още два мачбола и го спечели след 10:8 точки в своя полза.

В крайна сметка третият сет обаче бе съвсем различен за Томова. Тя бе пробита още в началото, но върна веднага пробива, а след това с пробиви в четвъртия и осмия гейм спечели и самия мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова започна новия сезон с инфарктна победа след шест спасени мачбола Калоян Пламенов
Теми:  
виктория томова | тенис | тенис новини | тенис турнир в бризбейн

Коментари





Следвайте ни в Facebook