Тони Надал: Тенисът се променя, но не в полза на Рафаел

от в 18:06 на 05.03.2016
Tennis.bg

Треньорът на Рафаел Надал - Тони Надал анализира изминалите месеци от 2016-а и даде мнението си по повод критиките, които неговия възпитаник търпи в последно време.

"Не започнахме годината на ниво, въпреки че се подготвихме добре. Дали аз съм причината за неговите проблеми? Някои хора ми придават твърде голямо значение и трябва да им благодаря. Но в случай, че аз съм проблемът, то това значи и че съм причината той да спечели 14 титли от Големия шлем.

"Всеки може да мисли каквото си иска. Победите или загубите не се дължат на една причина. За мен е ясно защо Надал спря да печели като преди. Тенисът стана по-бърз. Ние се опитваме да играем повече тактически. В момента първите два удара са много по-важни в мъжкия тенис. Дори без да сервира много добре, преди, Надал играеше по-агресивно. Това не е оправдание, но сега му липсва увереност във важните моменти. В спорта като тениса и голфа, пропуснеш ли първите два удара и увереността ти намалява. Случи се същото и с Тайгър Уудс," анализира Тони Надал.

През 2016-а Рафа записа някои неочаквани поражения като на Australian Open загуби, след като бе само на две точки от успеха срещу Фернандо Вердаско. След това пък имаше мачболи срещу Доминик Тийм в Буенос Айерс.

"В другите спортове се правят промени заради нови играчи и екипировка, но в тениса лидерите не са склонни на подобни стъпки. Сега е по-трудно за играчите със стратегия. За самия тенис и зрителите е по-добре да има тенис с по-дълги разигравания. Но това не е оправдание. Промените не са в полза на Надал, а по-скоро следващото поколение да не играе по този начин. Не знам дали Рафа може да се приспособи към този нов тенис, но ситуацията е такава. Целта ни е да покажем добро ниво в сезона на клей," обобщава своята визия Тони Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Тенисът се променя, но не в полза на Рафаел Tennis.bg
Теми:  
рафаел надал | тенис треньори | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook