"Този съдия трябва да бъде уволнен": Груба грешка отстрани местния любимец в Ещорил (видео)

от в 09:36 на 06.04.2024
Калоян Соколов

Грандиозна съдийска грешка беляза 1/4-финалната среща от ATP 250 турнира в Ещорил между местния представител Нуно Борхес и чилиеца Кристиан Гарин. Бившият номер 17 спечели двубоя с 6:3 7:6(3) и се класира за дебютния си полуфинал през сезона, но определено няма да може да разчита на никаква подкрепа от страна на публиката, имайки предвид събитията от шестия гейм на втория сет, които оказаха сериозно влияние върху изхода на мача.

Тогава Борхес беше достигнал до точка за пробив и влезе в разиграването с отличен дълбок ретур, след което наглед чилиецът изкара форхенда си в аут, но не последва отсъждане от съдията на стола, а единствено викове от страна на превъзбудените фенове. Разиграването обаче продължи, само за да видим още един неконтролиран дланов удар от Гарин, който със сигурност вече беше извън корта и наглед публиката можеше спокойно да отпразнува пробива на своя любимец.

Бившият номер 17 пък побърза да се оплаче на съдията за предходните викове по време на точката, които са го разсеяли, а арбитърът не просто отсъди преиграване на точката, а я даде директно на южноамеирканеца. Това предизвика заслуженото недоволство на португланеца, който обясни, че в най-лошия случай би могло да има преиграване, но е абсурдно да губи разиграването, защото няма как да контролира тълпата и изобщо не е сбъркал удар или спрял играта в хода на въпросното разиграване.

Гланият съдия обаче очевидно не искаше да се поставя в неудобната ситуация да признае своята грешка и дори появата на супервайзера не помогна на Борхес, чието ощетяване доведе до изравняване в точките и скоро Гарин спечели гейма, след което и мача, а освиркванията не спряха дълго след изиграването на последната точка в двубоя.

Любопитна подробност е, че Ник Кирьос и Стан Вавринка видяха видеото от мача в социалните медии и коментираха скандалната ситуация, като австралиецът беше категоричен, че съдията трябва да остане без работа, а чилиецът е постъпил некоректно спрямо своя опонент и е спечелил с измама, защото не е реагирал спортсменски и си е замълчал. 3-кратният "мейджър" шампион беше по-обран в изказа си, но се съгласи, че случилото се в Ещорил е истински кошмар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Този съдия трябва да бъде уволнен": Груба грешка отстрани местния любимец в Ещорил (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | ещорил | кристиан гарин | любопитно | Ник Кирьос | нуно борхес | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook