В 3-часов трилър: Световната №94 спря Радукану и продължава приказката си на АО

от в 12:47 на 18.01.2024
Елеонора Александрова

Шампионката на US Open от 2021-ра, Ема Радукану, изглеждаше вървеше към правилната посока, след като спечели първия си мач на "мейджър" от Уимбълдън 2022 насам. Но днес в почти тричасов сблъсък представителката в топ 100, Яфан Янг, която бе на 2 гейма от това да загуби първия кръг срещу Сорана Кърстя, елиминира британката с 6:4, 4:6, 6:4. В следващия кръг я чака сънародничката й Кинуен Женг.

Първият сет започна равностойно за двете тенисистки, ала при 1:1 китайката успя да реализира пробив и да поеме контрол в сблъсъка. Играта на световната номер 94 бе на много високо ниво и не позволи на шампионката от US Open през 2021-а да направи обрат, въпреки че и при 2:5, Радукану успя да спечели два поредни гейма, но това не бе достатъчно да се завърне и така Уанг спечели сета с 6:4.

Вторият сет започна още по-добре за световната номер 94, реализирайки ранен пробив. При 2:0 Янг имаше възможност за още един брейк, ала бившата номер 10 не позволи на опонентката си да го реализира. Този момент се оказа ключов за сета, защото след дълъг следващ гейм, британката изравни резултата, а след това дори успя да го обърне в своя полза. Този момент се оказа ключов за някогашната представителка и дори при 5:3 имаше шанс да затвори сета, ала азиатката спаси две сетбола. Въпреки това бившата представителка в топ 10 взе следващотоподаване и изравни сетовете на 1:1.

Третият сет започна много добре за Янг. При 1:0 за китайката, Радукану имаше възможността да изравни резултата, но азиатката не позволи това да се случи. Следваха много равностойни и оспорвани подавания и от двете страни, но световната номер 94 успя да спечели повечето от тях и поведе с 5:2. По подобие на първия сет, Радукану не се предаде лесно, но в крайна сметка победата отиде при Яфан Янг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В 3-часов трилър: Световната №94 спря Радукану и продължава приказката си на АО Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook